Petu

Oma valokuva
Tampere, Finland
Parikymppinen Tamperelainen selittää elämästään. Siihen kuuluu kaikenlainen sekoilu, valokuvaaminen, lisää sekoilua ja temmellystä kaveriporukan kesken. Ongelmia tuottaa teatteriopinnot, keliakia ja ylimääräiset "nyt napsahti Juhaa leukaan" -vahingot, eikä kummilta päähänpistoilta voi koskaan välttyä.

perjantai 4. lokakuuta 2013

Paska - taidetta.

TAIDE. TIEDE. TODELLISUUS.
Nyt tulee varmaan ensimmäinen kuvaton teksti moniin moniin kuukausiin. Ehkä ikinä?

Nimittäin taiteesta. Riku Rantala ja Tuomas "Tunna" Milonoff - meidän rakastamat Madventures reissumiehet - on saaneet mut pohtimaan asioita, enemmän kun mä ehkä koskaan olen pohtinut, Docventures -dokumenttisarjallaan, jossa katsellaan viikon aiheeseen sopiva dokkarielokuva, Riku ja Tunna yhdessä aiheeseen sopivan asiantuntijan kanssa pohtivat sitten tätä elokuvaa ja aihetta. Uskonto, talous, hamppu, luontu, ruoka ja taide on nyt läpikäyty, edessä vielä musiikki, seksi, raha, psyyke, väkivalta ja pisteenä i:n päälle yhteiskunta.

Dokumentit on viihdyttäneet, itkettäneet ja ennen kaikkea saaneet mut itseni ajattelemaan. Jopa niin paljon, että esimerkkinä Food Inc -niminen dokumentti saivat paatuneenkin lihansyöjän, Hessun, lähtemään mun kanssa mukaan Docventuresin Lihattomaan lokakuuhun. Eilen popsittiinkin kasvisgratiinia, salaattia ja kasvislasagnea hyvillä mielin. Suosittelen Lihatonta lokakuuta kaikille, mutta vielä enemmän kyllä Docventures dokkareiden katselemista. Tällä hetkellä kaikki, Food Inciä lukuunottamatta, näkyy Areenassa jälkipuinteineen. Kannattaa myös tsekkailla nuo Docventuresin omat nettisivut.

PS. Musta on tullut näiden dokumenttien myötä dokkarihullu. Prismat saa pään pyörälle ja Yle ihmetyttää. Eli, jos tiedätte jonkun hyvän dokumentin (niin kotimaiset kun ulkomaiset), kuulisin niistä kyllä oikein mielelläni!

2 kommenttia:

  1. Dokumenttien suurkuluttajana voin sanoa, että aikalailla kaikki, mitä BBC tuottaa. Dokumenttisarjoja on uskomattoman monista eri aiheista, ja niiden aiheiden sisäiset aiheet myös tosi laajoja, melkein mistä tahansa on jonkinasteinen dokumentti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei mahtavaa, kiitos (: täytyykin alkaa metsästää niitä sitten

      Poista

protesti