Petu

Oma valokuva
Tampere, Finland
Parikymppinen Tamperelainen selittää elämästään. Siihen kuuluu kaikenlainen sekoilu, valokuvaaminen, lisää sekoilua ja temmellystä kaveriporukan kesken. Ongelmia tuottaa teatteriopinnot, keliakia ja ylimääräiset "nyt napsahti Juhaa leukaan" -vahingot, eikä kummilta päähänpistoilta voi koskaan välttyä.

torstai 31. lokakuuta 2013

Loppuunuupunut.

Taisin lupailla joskus kuvia vaelluksesta, sen jälkeen kun olisin käynyt ne vanhan kunnon Windows 7 kanssa läpi (siis pöytäkoneella). Sitä en kuitenkaan aikuistenoikeesti jaksa tehdä, joten seuraavissa kuvissa valotukset ja kontrastit ynnäplusplus rajaukset saattaapi olla aivan perseellään. Älkää hermostuko siis.

Tässä ollaan sellaset 2-3km menty ja vielä on "hymy" huulilla. Aurinkokin paistaa.

Jätkilläkin on vielä virne naamalla ja matka kuluu reippaasti. Ekan pysähdyksen (n. 5km matkan kohdalla) alkokin sitten sataa lunta ja kaikkien mieli laski vähän kun siinä vielä eksyttiinkin. Tosin eksyminen toi sitten lopulta reilun kilometrin oikomisen polulta, mutta kuitenkin..
6-7km jälkeen saavuttiin helvetin laakeelle hakkuualueelle, jossa suunnistaminen ja polulla pysyminen olikin jo vähän haastavampaa. Eikä sovi unohtaa laajimmillaan reilusti yli kymmenen metrin halkasijat omaavia vesilammikoita joita sitten väisteltiin.


 Pakko kuitenkin myöntää että hakkuualue - niinkun suurin osa muustakin maisemasta - oli sielua hivelevän upeeta. Jätkät tosin alko hermostua kun mun takia hidasteltiin, halusi meinaan kuvata aika paljon.

Kakkospysäkki olikin sitten Ammejärven laavulla, siellä oltiin lähes tasan kuuden tunnin vaeltamisen jälkeen. Ammejärvi on meille tuttu, sitä kautta ollaan Kaitajärvelle menty muutamaan kertaan aikasemminkin. Tuolla syötiin ja odoteltiin pimeetä, koska viimenen 5km oltiin suunniteltu yö/pimeävaellukseksi. Ja täyskuun valossa se olikin upeeta.Tässä onkin sitten koko vuosituhannen tärkein kuva. Nimittäin eväät. Parhaiten sieltä loistaa Light My Fire'en pakatut Kettukarkit. Loistava valinta muuten. Lisäks mukana oli (yhyyanteekslihatonlokakuu) tonnikalaa, suolatikkurinkloita, rusinoita, leipäjuustoa, kasvishernaria ja -pataa, hylamaitoo, kananmunia, pähkinäpatukoita ja hirvee lääkitys. Tärkeimpänä tottakai vettä 3 litraa nassua kohtaan. Se ei kuitenkaan riittäny, joten kodalle päästyä alko lämmitys-, valaistus- ja vedenkeittohommat.

 Lauantai aamu valkeni upeissa merkeissä. Meitsillä oli aamun kipinävuoro, heräilin siinä ysin aikaan (pojat sitten puolilta päivin) ja pidin huolta että kota pysy lämpimänä. Perjantai-iltana noussu kuume tuntu vähän laskeneen, joten valokuvasin ja puuhasin nuotion kimpussa koko aamupäivän, samalla ohikulkevien tai nuotiolle istuvien retkiläisten kanssa jutellen. Huono idea oli se, että päällä oli vaan älykerrasto, fleecekerrasto ja villapaita + höntsyt, joten kuume nousi takasin entistä kovempana.

Tässä se meidän rakkaus on. Näyttää hirmu pieneltä, mutta väittäsin että 20 henkeä mahtuu nukkumaan tuonne kotaan. Lämmitys toimii siis kodan keskellä olevan kaminan (oikeasti kiuas) kautta ja nukkuminen maasta reilun metrin korkeudella olevalla laverilla.

Kaitajärvellä on kaks nuotiopaikkaa, joista ylempi on aivan kodan vieressä ja alempi rannassa vähän mäkeä alaspäin. Molemmat ihania, mutta kyllä tota lähempää nuotiota tulee suosittua..Nämä kyseiset "nauhat" tai "Keltaset" on parasta Birgitan polussa. Koko reitti on merkattu n. 5-15m välein näkyvillä keltasilla nauhoilla, jota seuraamalla ei eksy.


 Sitä ristiriitaisuuden määrää - aurinko lämmittää, mutta laituri on lumessa ja jäässä. Ja toki koska ennenkö retkeilijöitä alko saapua, aloin tylsistyä ja tulla hulluks kaikessa yksinäisyydessäsi, päädyin ottaan selfie-kuvia. Ja tässä on tulos. HILIPEETÄ!

Jokatapauksessa meidän vaellus oli ihana, vaikka olinkin saikulla useemman päivän ja edelleen nuhanen.
Tiistaina nyt tällä viikolla oli Hanujen haravointi-ilta Pispalan kirkolla, ja vaikka meitä olikin vaan neljä ja Pasi, se ei haitannu. SSS - seura, sana ja sauna - kaikki alkuperäsen Sössön (nuortenilta) tekijät oli siellä. NIIN JA RUOKAA.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

protesti